mam octavke z 2005r z 1.6, przebieg okolo 100.000. dzisija z rana chciałem odpalić auto i się nie udało. silnik nawet nie zareagował natomiast lampki na wyświetlaczu zaczely dziwnie mrugac i było słychac dzieki mniewiecej dziek tryyyyyyyyytryyyy
moze ktos wie co moze byc tewgo przyczyną, prąd jest.
najpier spubuj odpalic na kable jesli nic sie nie zmieni to rozrusznik do wyjecia a jak odpali to do wymiany lub ładowania akumulator i jeszcze mozesz sprawdzic czy masz ładowanie ok
jak nie odpali na kable to skad wiadomo ze to rozrusznik, ostatnio mi w audi padl tylko ze objawy byly inne, nie krecil ale wszystkie lampki przy przekreceniu gasly a tu tak dziwnie mrugaja i wydaja dzieki trryyyyy
bo elektro magnes w rozrusniku moze nie byc w stanie utrzymac zworek i dla tego ci lamki migaja najpiew sprubuj odpalic na kable jesli to nie poskutkuje to bedziemy myslec dalej nie co sie martwic na zapas i gdybac
Problem tkwi albo w upalonej stacyjce, albo okablowaniu, albo z psującym się bendixem przy rozruszniku czy też samym rorusznikiem,ewnetualnie w rozladowanym akumulatorze
piotrek_os, dlatego sam sobie montowałem alarm w razie czego w parę sekund mogę odłączyć odcięcie zapłonu, bo czasem niezłe numery wychodzą, tak jak mówisz :wink:
mam octavke z 2005r z 1.6, przebieg okolo 100.000. dzisija z rana chciałem odpalić auto i się nie udało. silnik nawet nie zareagował natomiast lampki na wyświetlaczu zaczely dziwnie mrugac i było słychac dzieki mniewiecej dziek tryyyyyyyyytryyyy
moze ktos wie co moze byc tewgo przyczyną, prąd jest.
To try..................... wskazuje na bendix jednak mrugające kontrolki wskazywały by na AKU (5 lat) lub kiepskim polączeniu (zaśniedziałe klemy) :szeroki_usmiech .
Jakby byl bendyx byloby tak jak samochod na naped takie żżżżżżżżżżżżżżżż a jak jest tryyyytryytrryy to jest slabe napiecie idace na rozrusznik czyli klema zasniedziala albo kable kolo rozrusznika zasniedziale ,sprawdz aku i jak wszystkie te sprawy beda ok to bedzie tylko brymbrymbrym brym a jak szybciej bedziesz jechal to bedzie zimmmmzimmm pozdrawiam
Komentarz